mandag 17. oktober 2016

Før/etter // Badet

Vi har to bad i huset. Det ene ble pusset opp i 2010, så det har vi valgt og ikke gjøre noe med, mens badet i andre etasje var et litt større prosjekt...


Det var sprekker i membran, linoleum på gulvet, slitt og bittelite. Det lå vegg i vegg med et toalett. Vi valgte derfor å rive veggen, slik at vi fikk et større bad. I samme slengen tettet vi selvsagt igjen veggen der den ene døra var og byttet vindu, da til frostet glass. Alt er blitt pusset opp på badet selvsagt, med nye varmekabler, støpt gulv, membran, fliser - ja, gud vet hva mer disse flisleggerne og rørleggerne gjør. Nye rør har vi forresten lagt i hele huset. 

Først ønsket vi litt mørkere fliser på bele badet. Typ greige (grå-beige), litt betonginspirert. Det er jo så fint, men så er det ikke et veldig stort bad (ca 7kvm), så vi fant derfor ut at det tryggeste på sikt var å gå for hvite vegger. Gulvflisene er dog i samme farge som servantskapet, noe vi liker godt. Fliser og baderomsinnredning er kjøpt på megaflis, mens toalett er fra Porsgrund, kjøpt på Brødrene Dahl. Badekaret har vi bestilt via nett. Det var et lite prosjekt. Vi ønsket ikke bobler, vi ønsket det stilrent og firkantet (følte det passet bedre til badet generelt) og så ønsket vi ikke at det skulle være alt for langt, da vi håpet at vi fikk skviset stellebordet inn (slik vi fikk, på hengende håret).


Vi har blitt veldig fornøyd med badet. Det er lyst, delikat og nytt - og blitt akkurat slik vi ønsket. Det er så morsomt å se tilbake på gamle bilder og se hvor mye vi har endret her hjemme. Det er gøy å få det akkurat slik man ønsker å få det, og jeg er veldig glad for at vi så potensialet i dette huset. Nå har vi formet det til vårt drømmehjem!

7 kommentarer:

Eva sa...

Var jo slett ikke verst fra før heller, men ble helt klart en oppgradering, likevel. Ble så elegant!

Monica Jensen sa...

Haha, dette bildet juger, det var helt forferdelig før :P Tusen takk :)

Frida sa...

Ble kjempe fint! :D elsker sånne lyse farger på bad

Marthe sa...

Elsker badet 🙌🏼 Og jeg ser vi har samme preferansene når det kommer til å ikke ha bobler. Jeg kan ikke fordra hvor ekkelt det er med såperester i dysene 🙈 Så snill du er som laget et innlegg så kjapt! Vi får snekker hjem til uka, og jeg gleder meg til å få det badet ferdig!! Hvor bestilte dere badekaret?😊 Tørr jeg spørre hvor lang tid "folkene" (i mangel på et bedre ord🙄🙈) brukte på å ferdigstille badet? 😊

Monica Jensen sa...

Frida:

Tusen takk <3 Er veldig glad i fargene selv :)

Monica Jensen sa...

Marthe:

Tusen takk <3 Helt enig - den ene gangen i året man bruker boblene er det deilig, men ellers er det bare ekkelt :P

Hele huset brukte de 2,5 måned på, så de var ganske effektive. Tenker de brukte en måned på badet. Da inkludert snekkerarbeid, rørlegger, flislegger og elektriker :)

Hmm... Hvor kjøpte jeg badekaret? Godt spørsmål :P Jeg googlet meg i hjel for å finne dette badekaret *blar gjennom mailen* Trademax bestilte vi det gjennom :)

Marthe sa...

SÅ deilig at dere hadde mulighet til å sette bort arbeidet :) Det er kanskje noe av det mest rotløse jeg har gjort - å bo i eit oppussingsobjekt. Tusen takk for at du fant fram til badekaret. Det var jo ikke meningen å skaffe deg ekstra arbeid 🙈 Jammen tror jeg vi klikker det hjem vi også! Selv om hjørnebadekar hadde ruvet mindre, er det litt for lite syns jeg 😊 Tusen takk for at du delte inspirasjon, og hjalp meg ta ett av ørtogførti valg :) Ha en, vel, god natt ✨