tirsdag 18. oktober 2016

Høsten kom og tok meg


Det er så mye ved denne tiden av året jeg elsker. Været, den friske luften, de fine fargene, tykke skjerf, varme pledd og stearinlys. Bare det å krype ned i sofaen med en varm kopp kaffe føles ut som et lite stykke terapi. Jeg trenger høsten etter en lys og lang sommer. Etter at jeg ble mamma har jeg lært meg å like hver eneste årstid, og for hvert år som går setter jeg mer og mer pris på dem. Kanskje noe med innstillingen? Hvem vet ;)

Det som dog overrasker meg hvert år, er hvordan kroppen takler høsten. Overgangen fra varme til kulde. Jeg burde slutte å bli overrasket, men det blir jeg altså. Jeg havner ikke helt ned i kjelleren som det jeg kunne gjøre før, men det merkes og mange ting blir et litt større ork. Desto viktigere er det at jeg tar vare på meg selv. Så i kalenderen min er "meg-tid" notert ned. Nok søvn, trening, riktig kost og noen timer her og der til å bare nyte livet med en god lunsj med kjæresten, en time hos frisøren eller en gåtur med en venninne. Små ting som gjør underverker når mor er litt ekstra sliten. Det er viktig å ta vare på seg selv for å fungere slik man ønsker for de hjemme!

Sånn som i dag.. I dag har Nicklas og jeg fem års kjærestedag. Vi har vært litt usikre på hvilken dag som faktisk er vår dag, siden vi har feiret den to ganger på denne datoen og to ganger på en annen dato, haha, men nå har vi lagt hodene våres i bløt og konkludert med at det er den 18.oktober som er vår dag :) Det blir ikke mye tid til dater og kjæresterier utenfor husets fire vegger når vi har tre barn. Faktisk så har det ikke blitt prioritert i det hele tatt. Da er det ekstra godt å kunne sette av tid til oss på dagtid, slik vi gjorde i dag. Mens Max sov i vogna har vi vært og tittet på gifteringer, trasket litt rundt i Ski og spist en deilig lunsj. En helt perfekt date for å feire kjærligheten. Krydder i hverdagen som gjør tilværelsen enda bedre. Muligheten til å velge selv hvordan dagene mine skal se ut, og ikke minst se sjefen rett i øya når jeg titter meg selv i speilet, det er ganske deilig. Den friheten setter jeg så uendelig stor pris på. Frihet under ansvar liker jeg å kalle det, for jobben må jo trossalt gjøres selvom jeg velger selv når den skal gjøres ;)

Nå sover alle tre barna, jeg har kost meg med en varm kopp kaffe i sofakroken akkurat sånn som jeg liker det og kjæresten spiller håndballkamp i kveld. Jeg har med andre ord huset for meg selv, og da passer det perfekt med litt jobb. Å skru på tv-en for å glo på den alene, er ikke noe jeg trives med. Jeg har faktisk ikke sett på TV siden før jeg fikk barn for snart åtte år siden.... Så da slapper jeg av og koser meg mye mer med jobb, herlige kollegaer og fremgang. For ja, her vet man at jobben man legger ned sørger for en personlig fremgang, og det er utrolig kult!

Vi snakkes senere. Lag deg en fin kveld! Smask fra meg**

Ingen kommentarer: