tirsdag 15. november 2016

In the mood

Fine jenta mi fra jula 2015

Julestemningen blomstret for fulle mugger da snøen dalte ned forrige uke. Nå er det vått, grått og trist ute, men jeg kjenner allikevel julen på hele kroppen. Dette er helt klart min favoritthøytid, men i år kribler det litt ekstra i magen. Nytt hus jeg gleder meg til å pynte, en komplett familie på fem, første julen til Max, første julen til Mia der forventningene og gleden er enorm og i år feirer også Teo med oss. I fjor var han hos pappaen sin og familien på den kanten. Det er ekstra stas med jul når man har barn i hus :)

Jeg fryder meg over julebelysning på senteret, julenisser på melka fra tine og all pynten som står framme i butikker. Jeg kjøpte inn noe i går, og årets gavekalender er jeg allerede i full gang med. Julepynten måtte jeg legge bort med en gang jeg kom inn døren her hjemme, i fare for å ta helt av å pynte allerede nå. Ja, jeg gleder meg, men jeg har en regel om og ikke pynte før første helgen i advent. Julebelysning i hagen klarte jeg derimot ikke å vente med. Det var rene komedien i går. Vi burde faktisk hatt det på film. I regnværet gikk jeg rundt i hagen og voldtok det ene treet etter det andre. Jeg prøvde meg også på rekkverket på balkongen. Det så stusselig ut samme hvor jeg hang opp lyslenken. 5 meter er litt kortere enn jeg trodde.. Til slutt fikk jeg kastet den opp i pæretreet utenfor, og der får den henge til januar. Jeg skal kjøpe en enda lenger lyslenke som jeg får kastet rundt den ene tujaen ved garasjen. Der er det så mørkt og trist. Utebelysningen er ikke på topp, men det - og en drøss med andre ting - skal fikses utenfor. Det meste må bare vente til vi er gift. Det er litt galskap å spare til et bryllup på under ett år, men det ser ut som vi skal komme i mål. Haha, flaks!

Ellers så er det ekstra godt å roe ned tempoet og tilbringe dagene med familien nå som vi går julen i møte. Denne uken har jeg ingen møter booket, så dagtid bruker jeg med familien. Jeg er mest kreativ på kveldstid, og når Nicklas spiller håndball er det faktisk ingenting annet jeg vil enn å jobbe, så for meg passer dette perfekt. Kaffe, jobb, fyr i peisen og musikk på kveldstid, mens dagtid blir brukt til shopping av julegaver, lunsj med mine fineste, kafébesøk, handling, husarbeid og kos. Helt perfekt! Jeg føler egentlig at jeg nesten har juleferie allerede. Det er det fine med min jobb. Ferie blir på mange måter overflødig. I morgen skal vi feire tanta mi sine 50 år med middag på restaurant og på torsdag skal Max og jeg på barsellunsj hos kusina mi og Lilly. En finfin uke med andre ord :)

Nå skal jeg kaste meg over regnskapet. Sånt må gjøres det også. Vi sees!

1 kommentar:

Marthe sa...

Så deilig å være i gang med julehandel - og planlegging! Jeg har en skikkelig lang vei å gå, og jeg sverger hvert år på at jeg skal begynne tidlig. Nuvel, det har ikke skjedd enda! Tidspress, oppover-svetting og stresset hode får visst duge i år også ;) Jul i eget, nytt hus deler jeg med deg da - og det skal bli deilig! Kan du ikke skrive litt om juletradisjoner dere har? Det er så koselig å lese om :) Ønsker deg en fin kveld :)