tirsdag 29. november 2016

Let´s talk about hair

Jeg har alltid hatt veldig tykt hår, og da jeg var yngre hadde jeg langt krøllete hår. Ungdomsåra kom, og jeg ødela håret mitt med både rettetang, strykejern(...), diverse hjemmeklipper som ikke nødvendigvis omhandlet saks og farging. Til tross for at det høres ut som jeg gikk rundt som en vandrende papegøye, så jeg nokså normal ut, men håret mitt ble helt ødelagt på veien. Det var slitt, sprøtt og vokste ekstremt sakte. Før det nådde ønskelig lengde, fliset det seg opp, og i flere år var det en frustrasjon. 

For litt over 2 år siden skjedde det noe spesielt. På bare et par måneder vokste håret mitt fra halvlangt til langt. Jeg fikk flere spørsmål om hva jeg hadde gjort med det, og om jeg hadde satt på hår, men den eneste endringen jeg hadde gjort gjaldt det jeg puttet i munn. I etterkant har jeg tipset flere om koden jeg har knekt, og jeg får tilbakemeldinger om at flere opplever samme erfaring som meg. Det er ingen tvil om at hår, hud og negler blir påvirket i stor grad av kostholdet vårt. 

I Juli bestemte jeg meg for å klippe av meg de lange lokkene mine. Jeg var lei, og jeg hadde kommet inn i den fasen etter svangerskap der man mister utrolig masse hår. Lange mørke hårstrå overalt gjorde meg litt smågal. Så jeg klippet av håret til skulderlengde. Fornøyd en veldig liten stund, men så savnet jeg det lange håret mitt, som jeg trives mye bedre med med tanke på at håret mitt er så tykt. Det trenger tyngden som hører med lengre hår for og ikke bli for stort rett og slett. I tillegg så ønsker jeg ordentlig langt hår den dagen jeg skal gifte meg. Frisøren nevnte at jeg kunne nok ikke regne med at det var like langt på den store dagen, siden jeg klippet av en god del, men kjenner jeg håret mitt rett må jeg nok klippe det før bryllupet, så det ikke blir for langt. I løpet av 4 måneder har håret mitt vokst masse, og nå begynner jeg å nærme meg ønskelig lengde igjen. Jeg er ikke overrasket!

Det er så deilig å vite at hår bare er hår - og at det faktisk vokser ut igjen. I rimelig raskt tempo også for den saks skyld. Det var nemlig ikke en selvfølge før. Det morsomme av alt; nå kan jeg krølle håret slik som før, og føle meg pyntet og ordentlig feminin selv i jeans og en helt vanlig genser. Det liker jeg. En erfaring rikere, og jeg klipper nok ikke håret av til skulderlengde med det første igjen, selvom jeg synes "alle" andre kler det utrolig godt :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hva er så denne koden? ;)

Ane sa...

Hva er så denne koden? ;)

Monica Jensen sa...

Send meg en mail, Ane, eller kontakt meg via facebook :)