fredag 11. november 2016

Say yes to the dress

Nå sitter jeg i stua og skriver til dere midt på svarte natten. Trøtt som bare det, men jeg har en liten pøbel i hus som oftere og oftere er oppe og rangler på natta. Med et stort rampete smil om munn. Jepp, jeg prater om Max. Han blir fin ;) Heldigvis er han bare i godt humør, og jeg får som regel mulighet til å hente inn litt søvn, så enn så lenge klager jeg ikke. Spør meg igjen i helgen når jeg er alene med tre barn, mens Nicklas er i Danmark. Da kan det være jeg blir hakket mer frustrert ;)

I går var det endelig på tide å prøve brudekjoler. Jeg har utsatt det, og tenkt at det er så himla lenge til bryllupet at det ikke er noe poeng å tittet på kjoler enda, helt til det gikk opp for meg at ventetiden er ofte på flere måneder og at det derfor kanskje kan være lurt å ta seg en titt snart :) Jeg hadde booket prøvetime på Kristins brudesalong på Bygdøy Allé. Mine tre(!) forlovere og mamma ble med meg inn. Veldig koselig at alle fire hadde mulighet til det. 

På jakt etter kjolen

Jeg hadde på forhånd sett for meg hva slags kjole jeg ville ha. Det var så godt som spikret, for den hadde jeg siklet på lenge. Det blir noe annet når man prøver dem på.. Jeg prøvde diverse fasonger - alt fra bløtkake til helt tettsittende. Den herlige dama som hjalp meg sa at jeg måtte prøve alle fasonger, bare for å ha gjort det. Det er litt vanskelig å se hvordan kjolen blir på deg, for de har kun en størrelse du kan prøve. Enten alt for stor eller for liten. Man må altså til en viss grad visualisere seg fram til hvordan den vil se ut når den er skreddersydd til din kropp. 

Etter å ha prøvd noen kjoler, tok jeg på meg en kjole jeg aldri før har sett på. Perfekt over brystene og ryggen, men ellers ganske trang. Den var liten i størrelsen. Hvis jeg så bort ifra det faktum at jeg nesten sprengte kjolen, så falt jeg for den. Sånn skikkelig. Publikumet mitt sa seg enig; dette var kjolen og den var veldig meg. Salongen ringte til skredderen over veien og han kom og tok en titt. Jeg vil forandre litt på snittet på kjolen blant annet, og han sa at det ville la seg gjøre. Så nå er kjolen bestilt og betalt, og jeg kjenner sommerfuglene flyr løpsk i magen. Har jeg virkelig funnet kjolen etter kun én prøvetime?! Så for meg en eviglang jakt etter den rette kjolen, så nå er jeg nesten stressa over at jeg fant den så fort, haha. Jeg håper skredderen får den akkurat slik jeg ønsker den, for da blir den helt perfekt :) Spent!

Inngangen til salongen

Det ble brått så virkelig. Om ikke alt for mange måneder skal jeg gifte meg, og Nicklas skal bli Herr. Kongsness, høhø (vi har noen diskusjoner rundt dette)! Det er godt å kjenne forelskelsen boble i hele kroppen på slike dager. Tre barn, en hverdag med mye på timeplanen, våkne barn mitt i beste leggetid.. Det er ikke så mye tid til å være kjærester om dagen dessverre. Da er det ekstra godt å kjenne på forelskelsen, prate om det kommende bryllupet, lese de søte meldingene som tikket inn på telefonen når jeg skrev at jeg hadde funnet kjolen og ikke minst få gitt han et ordentlig kyss for første gang på et par dager, takket være omgangssyken.

Om ca tre måneder ankommer kjolen min salongen, og da reiser jeg inn igjen for å prøve, måle og forme den slik jeg ønsker :)

Der sovnet Max, og det er endelig natten her i huset. Drøm søtt!

5 kommentarer:

Christine Johnsen sa...

Gratulerer med kjole😊 Jeg gleder meg til å se hva du endte opp med😉
Ha en fin dag😄

Christine

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Åh, husker godt den følelsen. Har litt lyst til å fornye løftene nå vi har vært gift i 20 år <3

krist.in sa...

åh, såå gøy ! Kjenner jeg savner den tiden hvor jeg kikket etter kjoler og prøvde! magisk tid <3

Anonym sa...

Hei Monica! Jeg har lest bloggen din i mange mange år, hvertfall 10 år. Plutselig skal vi gifte oss på samme dag og prøvde brudekjole på samme dag i samme salong. Kanskje vi har valgt samme kjole også! Haha! Lykke til med videre planlegging! Marianne

Monica Jensen sa...

Haha, nei, er det sant? :D Var vi der samtidig også...? :)