onsdag 30. november 2016

Velkommen Desember

I morgen sparkes Desember i gang, og vi gleder oss til denne rolige og stressfrie måneden vi har foran oss. Da skal for alvor skuldrene senkes og store og små kan se fram imot en lang juleferie. Denne tiden handler ikke om å stresse rundt på kjøpesentre, pådra seg panikkangst fordi de sju slagene ikke er bakt, eller kjefte og mase på ungene fordi man skal rekke alt som rekkes kan. Å handle julegaver har jeg aldri forbundet med stress. For meg er det kos. Vi baker ett slag, og det er pepperkaker, og det er fordi unga synes det er hyggelig. Hadde vi bakt noe mer, hadde det vært mer å kaste etter jul. Julekaker er jo faktisk ikke godt. Vi sier ikke ja til alle arrangementer skolen og barnehagen inviterer til, men velger ut en eller to hyggelige ting. Vi søker hvilepuls, glade barn og lave skuldre på oss voksne. Da er det jul for oss!


I fjor gikk vi for en helt hvit jul hjemme. I leiligheten hadde vi ikke én hvit vegg, og sammen med det røde ble jeg litt smågal. Hvit jul er fortsatt å foretrekke, men her er det så lyst, så et par røde innslag blir det definitivt i år. Det passer også godt inn i den landlige shabby stilen vi har valgt å ha her hjemme. De røde putene er på plass, sammen med de røde kjøkkenhåndklene. De hvite juletrærne er satt fram, og det samme er reinsdyret nede i gangen. Den hvite engelen holder oss med selskap, og litt nærmere jul dukker nok noen nisser opp også. Jeg koser meg med å pynte huset til jul. Dette har jeg gledet meg til lenge!

Utenfor er to ulike trær pyntet opp med lys. Julestjerna og de ulike julestakene lyser opp gjennom vinduene. Snart skal også julekalenderen til barna opp. Gavene har jeg vært i boks med en god stund, men i kveld venter innpakking, sånn at alt er klart til i morgen. Jeg gleder meg til å se ansiktene deres fulle av forventning i morgen tidlig. Det blir alltid litt lettere å stå opp i Desember på grunn av barna og deres iver :)


Nå skal jeg dra fram gavepapir, alle gavene og sette meg på gulvet med macen foran meg og julemusikk på anlegget. En kveld med månedsavslutning, jobb, klementiner og juleforberedelser står for tur. Koselig!

2 kommentarer:

Marthe sa...

Du er så klok og gjennomtenkt. Jeg beundrer deg virkelig for roen du har, og de valgene du tar på vegne av ungene dine. Du utstråler varme og godhet. Det er ufattelig herlig å se :) Jeg ønsker dere en magisk førjulstid, og jeg tar med meg dine valg og prioriteter inn i "vår" desember :) Lave skuldre og kos bør liksom være gjennomførbart her også; med julekaker levert av svigermor og alt av julegaver i boks... God klem!

Monica Jensen sa...

Tusen takk for dine hyggelige kommentarer og mange fine ord. Du lyser opp dagen min, Marthe :) Nyt førjulstiden og stress minst mulig. Stresse kan vi gjøre nok i løpet av året ellers :P God klem til deg <3