mandag 5. desember 2016

Årets morsomste tradisjon

Teo var akkurat fylt 3 år da vi besøkte nissen på låven for aller første gang. Vi hadde nettopp blitt en del av Nicklas sin familie, og dem tok så godt imot oss. De sørget for at Teo fikk mange fine opplevelser denne julen, som nå har blitt en tradisjon. I går var femte gang vi besøkte nissen på låven. Denne gangen med Teo i spissen, etterfulgt av seks andre barn i familien. Til og med familiens minstemann, Max, var med ut i kulda. Tente lykter, julesang, gaver og en gammel fjøsnisse som kommer gående ut fra en låve som er som hentet fra "nissene på låven" for å hente nissegrøten sin og hilse på alle barna. Først banker han på stuevinduet. Spenningen står i taket. Så mye at de minste barna gråter hysterisk, haha, men de roer seg heldigvis fort når de skjønner at nissen ikke kommer inn, men vi skal ut til han. På mamma eller pappas trygge arm er det ikke så skummelt :)

andre året til Teo på låven, mens Mia lå i mammas mage

Kvelden ble avsluttet med kalkun, julekalenderen på TV og hypre barn som snudde opp ned på Svigermor sitt hus ;) En fin søndag, og en knallfin tradisjon. Denne dagen legges alltid til dagen etter jeg har deltatt på julebord, så det hører også til tradisjonen at mor er litt sliten i nøtta når nissen skal få grøten sin, hoho!

Neste tradisjon ut er vel pepperkakebaking. Starter alltid superkoselig, men ender som regel med at mamma, søsteren min og jeg baker ut resten av deigen fordi ungene blir lei - og så brenner vi halvparten av pepperkakene. Vel vel, er jo litt av sjarmen det også da ;) 

Ingen kommentarer: