lørdag 31. desember 2016

Godt nytt år!

God morgen! Er du klar for i kveld? Jeg tasser rundt i nattskjorta mi, drikker kaffe og ordner sakte men sikkert i stand huset til gjestene kommer litt senere i dag. Jeg orker ikke stå på hodet nedi vaskebøtta denne gangen, for det vet jeg at jeg må gjøre i morgen. Jeg vasker derfor kjapt over baderommene og støvsuger i stua. Mer enn det er ikke nødvendig. Vi skal få det himla koselig til tross for litt støv i kriker og kroker ;)


Tenk! Dette er den siste dagen i 2016. Hvordan har ditt år vært? Mitt år ble ikke helt slik jeg så for meg. Det har vært fantastisk på mange måter. Ja, faktisk et av de beste årene så langt i livet mitt. Verdens søteste gutt kom til verden og gjorde familien vår komplett, drømmehuset ble vårt og samtlige reiser har vi kunnet krysse av listen. I tillegg har vi fått masse familietid og levd et liv utenom rotteracet der vekkerklokke ikke har vært en del av vår hverdag (skolegutten våkner uansett før fuglene promper). Men personlig har ikke jeg vært helt på plass. Jeg har hatt det fint, misforstå meg rett, men jeg har opplevd et setback der jeg har kjent på kropp og helse slik ting var før. Mer smerter, mindre energi. Jeg har visst hva som skal til for å få det bedre, men ikke klart å gjennomføre det. Et aldri så lite slag i ansiktet, men jeg er motivert for forandringer nå i 2017, og starter om få dager! Jeg trenger å få tilbake energisk Monica igjen. For å komme dit må jeg ta grep rundt mat og kosthold, som jeg skrev om i går. I magen sitter den andre hjernen; tarmen vår. 90% av nervesignalene går fra tarmen og opp til hjernen vår, så det er altså tarmen vår som i stor grad forteller hjernen vår hvordan vi skal ha det. En god tarmhelse er derfor viktig, og ordtaket "du blir hva du spiser" er ikke så alt for feil allikevel. Probiotiske matvarer eller tilskudd er godt for tarmen. Sukker er aldri bra. Ja, nå skal ikke jeg prate alt for mye om dette, men jeg kjenner jo kroppen min så godt, og har vært gjennom dette før, så nå handler det bare om å ta seg selv litt i nakken og komme over kneika :)

Jeg runder av her. Lag dere en herlig kveld. Enten om dere skal på fest å slå ut håret, spise en rolig(ere) middag med venner eller bare ligge på sofaen i pysjen og se på filmer. Kvelden blir bra uansett. Det blir hva man gjør det til. Godt nyttår, herlige mennesker! :)

2 kommentarer:

Eva Ottesen sa...

Godt nytt år Monica og lykke til med 2017😉 Du når akkurat det du vil! Vi ses brått 😘

Monica Jensen sa...

Takk det samme Eva 😘😘 godt nyttår!!