onsdag 7. desember 2016

Null stress

God morgen!


En av hovedgrunnene til at jobben min var så tiltrekkende for meg, var at den ga meg en mulighet til å ta 100% vare på min egen helse, uten å være tidvis avhengig av sykmelding eller dårlig samvittighet ovenfor en arbeidsgiver. Det jeg heldigvis har fått erfare er at helsa har blitt bedre, med mange flere gode dager enn før. Mindre stress og muligheten til å lytte til kroppen og være føre var har nok vært en god bidragsyter til det, i tillegg til det åpenbare; trening og kosthold. 

Det som kan gi meg en liten set back er lite søvn. Det sier seg selv, med tre barn i hus, at jeg ikke alltid kan skryte av kvalitetssøvn. Unger våkner på natten innimellom. De er syke. De har mareritt eller går i søvne. Noen ganger våkner de bare fordi de trenger litt nærhet, en armkrok eller en som pakker dyna litt ekstra godt rundt dem. Eller rett og slett bare for å ha en flere timers lang fest. I periodene der søvnen ikke er så mye å skryte av, henter jeg meg inn på formiddagen. Har jeg ingen møter er det null problem for meg å forskyve arbeidsdagen min med noen timer eller jobbe på andre tider av døgnet enn 8-16. Den fleksibiliteten er gull verdt for meg, og sørger for at jeg kan ta vare på meg selv i mye større grad enn før. Da har jeg også mer å gi på både jobbfronten, som mamma og som kjæreste. 

Sånn som i dag... Behovet for ekstra søvn er ikke så stort. Ansiktet mitt bar preg av en god natt søvn liggende på, nettopp ansiktet, så det er deilig. Jeg er uthvilt. Allikevel har jeg ingen møter på timeplanen i dag, og kjenner at behovet for en rolig dag er der. Nå i adventstiden starter vi hver dag med frokost i sofaen med Amalies Jul på tven, fyr i peisen og fornøyde barn - og en enda mer fornøyd mamma som synger med til alle sanger. Ja, det er favorittserien min. Så blir Teo levert på skolen like over klokken åtte, og i 9-10 tiden blir Mia levert i barnehagen. Da er Max ofte klar for formiddagsduppen sin. Nicklas har skapt fantastiske rutiner for minstemann på sovefronten i pappapermisjonen sin, så han sovner uten problem til faste tider og sover i flere timer i strekk. Da kan jeg ta med meg macen, en kopp kaffe og krype tilbake til senga. Det er så himla godt innimellom. Å jobbe under den varme dyna i den myke senga. Livet uten vekkerklokke. Livet utenfor rottehjulet. Null stress. Det er fader meg mitt nye motto. Stress tar livet av folk - og jeg møter i hvertfall min onde tvilling i døra hvis livet byr på alt for mye stress, så jeg prøver å unngå det til det lengste. 

Så i dag blir det en nokså rolig dag med hjemmekontor og en treningsøkt. Kanskje også en trilletur. I morgen har jeg flere møter på timeplanen, og flere fra teamet skal også samles utpå kvelden for litt førjulskos. Jeg elsker mine varierte arbeidsdager, og jeg elsker muligheten til å gjøre som jeg vil. Klyp meg i armen. Frihet under ansvar!

Lag deg en fin lille-lørdag :)

Ingen kommentarer: