tirsdag 6. desember 2016

Tid sammen

// Sponset

Spillekveld står høyt i kurs hos oss. Jeg er oppvokst med hyppige spillekvelder, og det er også noe jeg har tatt med meg inn i voksenlivet. Det er hyggelig å samles rundt spisebordet med snacks, brettspill, venner og familie, samtaler og latter. Det er alltid en sikker vinner og byr på mange trivelige stunder. 

Den siste tiden har vi testet ut to nye spill fra Tactic. Vi inviterte mamma, søsteren min og kjæresten hennes på mexikansk aften med taco, snacks og Party Alias. Det ble en høydare. Vi lo så vi gråt, og det er absolutt et spill jeg anbefaler for å løfte stemningen, men samtidig få en anelse hodebry ;) Vi delte opp i to lag, og konkurranseinstinktet ble med ett trigget. I hovedsak går det ut på å prate seg fram til et spesielt ord, uten å bruke selve ordet, slik at lagkameraten kan gjette det. Jo flere ord du gjetter, jo flere skritt får du ta på brettet. Innimellom må man trekke party-kortet, og da må man for eksempel klappe lagkameraten på hvert kinn hver gang hun eller han svarer feil. Det ble mange spesielle forklaringer og bevegelser underveis i spillet, noe som førte til masse latter.

"Det var en som falt ned Niagara Falls.. I hva?"
- En foss!
"Nei, hva var personen i?"
- Hæ? Vann! En elv! Foss!!
Ordet på kortet var tønne. 


Forrige helg hadde vi også vår første ordentlige spillekveld med Teo. Endelig er han så stor at han kan være med. Det er innmari stas å kunne være med de voksne å spille spill etter at de to minste er lagt for natten. Junior Alias var kjempegøy for både voksne og barn, og han er definitivt i rette aldersgruppe der han får utfordret seg selv, men samtidig forstår og mestrer. Vi ble sittende oppe til langt forbi hans leggetid, men vi hadde det så hyggelig så vi klarte ikke legge det fra oss. En superfornøyd gutt la seg den kvelden, og nå ser han fram til neste spillekveld :)


Jeg synes det alltid er gøy å gi bort opplevelser framfor ting - og med brettspill følger det med både opplevelser og kvalitetstid. Tid sammen. Den perfekte julegaven til de som ikke har noen konkrete ønsker, eller til for eksempel en 8åring. Jeg kan bare prate av egen erfaring, men 8-åringen her i hus er i en mellomfase der han er ferdig med leker, men samtidig ikke synes det er fullt så stas med klær og praktiske ting enda. Det er vanskelig å handle gaver til han, men brettspill er midt i blinken! Et julegavetips fra meg til deg :)

Ingen kommentarer: