mandag 16. januar 2017

Mandagsglede og lite søvn

Vi er nok alle enige om at lite søvn tærer på, og hjemme hos oss så er det én ting som påvirker nattesøvnen negativt, og det er sykdom. Sykdom har en tendens til å gå litt på rundgang i huset når man har tre barn. Den siste uken har det vært forkjølelse og feber, og har jeg forstått det riktig så har ganske mange norske hjem vært gjennom det samme den siste tiden. I helgen har det derfor vært svært lite søvn på oss foreldrene, for husets minste medlem har hatt feber og vært slått ut. Det er alltid ekstra fælt når minstemann er syk, for han kan ikke fortelle oss hva som plager han. Ikke overraskende nok bryter det ofte ut tenner samtidig med sykdommen, og denne gangen var det intet unntak. Heldigvis er vi to foreldre som deler på nattevåken, slik at vi begge får litt søvn hver, men fortsatt aalt for lite. Den største utfordringen ved å være småbarnsforeldre må jo være søvnen, i de periodene den uteblir. Jeg vet ikke med dere, men bare jeg får nok søvn føler jeg at jeg takler alt :)

Mandager er ofte ganske rolige her i hus. Jeg legger sjelden møter til denne dagen, for jeg liker å jobbe hjemmefra og ta alt i et rolig tempo. Sørge for en best mulig start på uken med minst mulig stress. Jeg husker så godt da blåmandagene kom på rekke og rad, og jeg grudde meg allerede på lørdagen til den kommende mandagen. Æsj, for et liv. Derfor er jeg opptatt av at starten på uka skal bli bra - og det har ført til at jeg gleder meg til hver mandag. Det er noe helt spesielt med hverdagen synes jeg, spesielt når man kan forme den selv! 


Så hva har jeg gjort i dag?
Klokka ringte kvart over syv. Eldstemann i hus må jo opp tidlig og videre på skolen. Alle i huset sov på dette tidspunktet, så jeg vekket han først litt over halv åtte. Gutten som alltid har blomstret før fuglene fiser begynner å bli eldre, og det er ikke lenger en selvfølge at han fungerer som den menneskelige vekkerklokken i huset. Jeg fant fram klær til han og gikk opp på kjøkkenet. Like etterpå kom både han og Mia tuslende opp. Frokost, vitaminer, matpakke, overraskelse i matpakken, spise og klokken åtte var det ned for å pusse tenner og få på seg ytterklær, for deretter å kjøre opp på skolen. 

Hele huset var våkne, så den neste timen gikk på å kle på barna, flette hår, leke på gulvet og fyre i peisen. Nicklas leverte Mia like før halv 10, mens Max og jeg lå i sengen og så på Pippi Langstrømpe. Når Nicklas kom tilbake ble jeg igjen i senga, mens jeg jobbet en halvtimes tid. Han ga Max mat, og så var det klart for formiddagsdupp. Max klinte til og sov i nesten to timer, og da sov vi foreldrene også. Å kunne hente seg inn på dagtid er faktisk helt helt fantastisk og så utrolig undervurdert. Jeg vet i hvertfall med 100% sikkerhet at jeg ikke hadde klart å gjøre en optimal jobb etter så lite søvn, hvis jeg hadde hatt en "vanlig" 8-16 arbeidsplass i dag. 

Når vi våknet var det lunsjtid, og mens Nicklas ordnet med Max satt jeg i sofaen og jobbet en times tid til. Deretter dro jeg på meg ullundertøy og turklær, og så trillet Max og jeg tur i det deilige vinterværet. Stor sol og vindstille. Perfekt turvær! Når jeg kom tilbake fra turen sov han ute på terrassen en time, mens jeg spiste og tok med meg en kaffekopp ned på kontoret. Her har jeg sittet siden, med unntak av når Teo kom hjem fra skolen. Han synes det er hyggelig å slå av en prat med mammaen sin når han kommer inn døra. I dag var han litt mutt og sliten, og da måtte vi prate om tre fine ting som hadde skjedd i dag, og brått så hadde dagen vært ganske fin allikevel. Fokus på det positive! 

Nå kom resten av gjengen inn døra etter å ha vært på butikken, så nå er det middagstid og familietid, før jeg litt senere skal ned på kontoret for å holde et opplæringwebinar med to andre i teamet. Dette er rett etter barnas leggetid. Når webinaret er gjennomført så kan det tenkes at det blir en aldri så liten Breaking Bad-date med kjæresten i sofakroken. Vi er hektet! 

God start på uka, til tross for lite søvn i natt. Heldigvis er formen til mini me mye bedre. Håper dere har hatt en fin start på uka også :)

Ingen kommentarer: