onsdag 18. januar 2017

Tiden hjemme

God kveld!

Endelig litt tid til å sette meg ned. Jeg fikk en liten smakebit på de neste månedene i dag. Nicklas har vært på møte i København i dag, og flydd tur/retur. Han reiste før resten av huset sto opp. Som dere kanskje har forstått så har vi relativt rolige morgener her i hus, mens i dag måtte hele hurven ut av huset like over klokken åtte. Det gikk fint det altså. Vi var effektive og stemningen var god til tross for mer stress enn vanlig, men jeg må jo si at jeg er glad for at det ikke er slik hver dag. Jeg har blitt bortskjemt og liker å tasse rundt i morgenkåpa til klokka ni, drikke morgenkaffen uten å måtte sluke den og ikke minst slippe å stresse barna ut døra før de så vidt har rukket å åpne øynene.


I mars begynner Nicklas i jobb igjen etter ni måneder hjemme med oss. Da blir det en litt annerledes hverdag for oss. Han skal kun tilbake i 80% stilling, hvertfall fram til høsten, men uansett så blir jo arbeidsdagene snudd litt på hodet for min del. Morgenene vil fortsatt være rolige, men Max vil selvsagt være mitt hovedfokus på dagtid, slik han også var i dag. Jeg har blandet business og baby før, ved flere anledninger, uten problem - og ville aldri sendt han i barnehagen nå. Det riktige for oss er å ha han hjemme til høsten, til han er halvannet år, slik vi gjorde med Mia. Det jeg dog må forberede meg på da er at det igjen vil bli mer kveldsjobbing og møter på andre tidspunkter enn hva jeg har hatt muligheten til det siste halve året. Slik som i dag; det var først nå jeg rakk å sette meg ned i sofaen etter en dag på gulvet med Max, ettermiddagen med familien, legging, jobb - og nå ei lita halvtime i sofaen før leggetid. Misforstå meg rett, jobben gir meg energi, og før jobbet jeg hver kveld uansett om jeg måtte eller ei, kun fordi det var det jeg hadde lyst til. Det eneste jeg må gjøre nå er å vende meg til å legge opp dagene etter Max igjen og hans behov. Mye av jobben kan han være med på, og jeg er ikke den eneste i Forever som jobber med baby hjemme, men mer hensyn og mer planlegging må til så klart :) En ting kan jeg hvertfall garantere; den lille gutten min skal få masse sosial aktivitet med barn på samme alder den tiden vi går hjemme sammen. Det merker jeg at han trenger og savner!

En slik frihet i hverdagen, med mulighet til å legge opp jobben etter livet og ikke omvendt, setter jeg umåtelig stor pris på. Jeg vet det ikke er en selvfølge, men det er virkelig gull verdt når man er mamma til tre barn med alt som hører med. 

Nå skal jeg ordne meg for natten. I morgen venter en dag med trening og to møter, før det skal være 100% fokus på barna hele ettermiddagen og kvelden. I helgen reiser kjæresten og jeg til fjells, uten barn. Jeg har gledet meg lenge, men akkurat nå skal jeg innrømme at jeg kjenner det litt i mammahjertet. Aldri før har vi begge to vært borte fra Max en hel helg. Bittersøtt hele opplegget, men jeg vet vi også trenger denne helgen sammen. Nattaklem fra meg**

Ingen kommentarer: