tirsdag 19. september 2017

Jeg fikk et nytt liv


Høsten er min favorittårstid på mange måter. Stearinlys, fyr i peisen, enda mer hjemmekjær enn vanlig og en enda lengre tålmodighet ovenfor barna. Høsten er fin. Samtidig krangler kroppen mer på denne tiden av året. Værforandringene og den kaldere luften setter seg i marg og bein. Da får jeg en påminnelse på hvordan det var før, året rundt. En overflod med dårlige dager og en følelse av og ikke strekke til i hverdagen. Ikke en god følelse med andre ord. 

Jeg vet det høres klisjé ut. Kanskje kan det også høres litt "halleluja" ut, men jobben min reddet meg. Hvordan? For det første fikk jeg en jobb som jeg mestret, til tross for at livet skjedde rundt meg og med meg. Man skal ikke underdrive mestringsfølelsen - den gjør noe med deg, og jeg er hellig overbevist om at det er lettere å utvikle depresjon hvis man aldri opplever mestring. Det kommer dog ikke av seg selv. Man må gjøre en innsats, og også ofte bevege seg ut av komfortsonen sin. Først da kan man oppleve den berømte mestringsfølelsen. Jeg fikk også fri tilgang til fantastiske produkter. Produkter jeg ikke ante nytten av, men plutselig besto jobben min av å prøve dem ut og kjenne hva dem kunne gjøre for meg - og da forandret mye seg. Ikke over natten, men i løpet av noen uker og måneder. Jeg fikk et nytt liv! Ny kunnskap rikere ble jeg også. Jeg deltok på kurs med forskere, klinisk ernæringsfysiologer, leger, personlig trenere og terapeuter. Jeg ønsket å lære. Jeg ønsket å føle meg trygg - så jeg deltok på alt, og da fant du meg alltid med skrivesakene i fanget, mens jeg noterte for harde livet. Da lærte jeg blant annet hvorfor kroppen min plutselig hadde det mye bedre, hvorfor sukker gjør meg syk, alt om vitaminer og mineraler, hva jeg bør spise og hvordan jeg bør trene - for å nevne noe. Relativt enkle ting som også kan oppleves så kompleks. Spesielt når man så raskt kan bli lurt når man handler mat. Sukker finnes i det meste, kylling inneholder antibiotika og grønnsaker er ikke lenger like næringsrikt som det en gang var. 

Jeg gikk fra å tilbringe hver Onsdag hos fysioterapeuten, til å holde foredrag og webinarer. Jeg gikk fra å tilbringe hver Fredag i varmtvannsbasseng med pensjonister, til å løpe, trene, leke og inspirere andre til en endring. Jeg våkner opp stort sett uthvilt, og stort sett med et smil. Jeg har overskudd og bevegelighet til å leke med barna mine og være den mammaen jeg ønsker å være. Den mammaen de fortjener å ha. Det beste av alt - jeg har det bra med meg selv. Jeg trives med å være Monica, for jeg er god nok og jeg får til det jeg bestemmer meg for. Det er en god følelse!

2 kommentarer:

Avdelingholt/ Anja Holt sa...

Hvis man først trives kommer resultatene av seg selv. Ha en fin fin dag!

Monica Jensen sa...

Det er sant. God dag ønskes deg også :)