fredag 29. september 2017

Matopplevelser // New York City


Før man reiser til en storby lønner det seg å være forberedt. Søke tips og råd hos andre som har opplevd byen før deg. Jeg er så heldig at jeg har en kusine og en fetter som har bodd i NY, og de hadde mange gode forslag til spisesteder blant annet. Som sagt før, så reiser jeg omtrent for å spise. Jeg elsker mat, og får jeg god mat når jeg reiser blir opplevelsen mye bedre. Dette brant Nicklas og jeg oss på i Paris, og kun fordi vi gikk glipp av de gode smaksopplevelsene, trakk det hele opplevelsen vår av byen ned. God mat er viktig!

Vi opplevde helt fantastiske smaksopplevelser i New York. Smaksopplevelser som topper alt annet, og som jeg aldri har smakt maken til her i Norge. Lokalene hadde selvsagt en positiv innvirkning, for her var hele restaurantbesøket en opplevelse, og ikke bare maten. Jeg får vann i munn av å tenke på det! 

I forkant booket jeg bord for hver kveld via Open table. Veldig enkelt. Du googler restauranten via telefon, trykker på knappen "finn et bord" og noterer inn navn, telefonnummer og når du ønsker reservasjonen. Vi hadde i forkant pratet om hva slags mat vi ønsket å spise, og at prisen ikke var av betydning. Det er greit å være enige om akkurat dette, og Veronica og jeg var heldigvis enige om absolutt alt på hele reisen :)

Første kveld spiste vi på Hakkasan som ligger i Midtown, noen kvartaler unna Times Square. Dette er kinesisk mat, men i en egen klasse. Vi gikk forbi restauranten flere ganger uten å legge merke til den, og forsto raskt at i New York kan de fineste steder skjule seg bak slitne bygninger. En supermoderne restaurant, enorme dører, nydelig mat og god stemning. Vi hadde så sinnsykt jetlag denne kvelden, så for oss ble det ikke en sen kveld, men maten smakte eksemplarisk. Absolutt en restaurant som fortjener et besøk. 

Den andre kvelden, altså lørdag kveld, hadde vi booket bord på en restaurant i Soho. Vi var litt sent ute med å booke bord for lørdagen, så vi var veldig spente på denne restauranten, i og med at de faktisk hadde flere ledige bord denne kvelden. Kanskje kunne det være et dårlig tegn? Delicatessen heter restauranten. En intim gaterestaurant - og vi satt bokstavelig talt i gata og spiste. Noe skeptiske var vi, men maten var utrolig god. Jeg bestilte noe så enkelt som kylling, men fy flate, det innfridde! 

På Søndagen hadde vi booket bord på Tao Uptown, som bare var noen kvartaler bortenfor der vi bodde. Vi var utrolig slitne denne dagen, og sovnet faktisk fra bordreservasjonen vår, men etter en kjapp telefon fikset de nytt bord til oss. Ett ord; wow! For en restaurant. Asiatisk mat, superfine lokaler, eksemplarisk service og nydelig mat. Vi bestilte noen småretter til forrett som vi delte, og så delte vi to hovedretter. Det var helt perfekt!

Den siste kvelden slo vi på stortromma med bord på Del Frisco´s. Nå var vi klare for biff! Dette var desidert det dyreste stedet vi spiste, med Hakkasan hakk i hel, men måltidet var hvert hver krone. En gigantisk biff, som sklei ned uten problem. Den smeltet i munnen, og hver bit nøt vi til det fulle. Her valgte man biff, og deretter valgte vi tilbehør. Maten ble dandert på tallerkenen foran oss og servicen var upåklagelig. Det eneste vi kunne sette fingeren på som manglet var noe grønt på tallerkenen, men der kan vi jo kun skylde på oss selv, for det glemte vi rett og slett. Der og da var uansett ikke det noe savn, for biffen tok all oppmerksomheten. Helt nydelig!

Vi hadde ikke booket bord til lunsj noen av dagene. Vi ville ikke forholde oss til klokkeslett eller sted, men ta dagene akkurat som de passet oss. To lunsjer spiste vi på Boat House i Central Park. Ikke fordi maten var wow - altså, misforstå meg rett, maten var veldig god, men det var hele atmosfæren som tiltrakk oss. Nydelig kaffe, god mat, mimosa på høykant (prosecco og juice - ny favoritt!) og utsikt utover et bittelite vann der det var mulig å leie robåter. Flere serier har blitt spilt inn akkurat her. Definitivt verdt et besøk!

På Søndagen hoppet vi innom en indisk restaurant. Vi begge to cravet sterk mat etter en noe fuktig bytur kvelden i forveien. Her var maten god og rimelig(ere), men ikke wow. Det er ikke et måltid som går i minneboka for å si det sånn, men air condition hadde de, så vi ble sittende der en god stund for å pleie de slitne hodene våres, med hele 37 grader utenfor vinduet. 

På Mandagen spiste vi pizza i Brooklyn til lunsj, på en intim liten restaurant som heter Brooklyn Bridge bistro. Det kan være jeg bare var alt for sulten etter å ha trasket nærmere 10 000 skritt på formiddagen, men denne pizzaen var utrolig god, og akkurat passe størrelse til å kvalifiseres som lunsj. Er du på denne kanten av broa er det verdt et besøk, og her spiste vi også feriens rimeligste måltid :)

Åh, jeg vil tilbake! Blir helt sulten av å tenke på all den gode maten vi spiste. Så mitt tips fra meg til dere; reserver bord en god stund i forkant av reisen, og ta i mot alle tips dere kan få fra de som har besøkt byen før dere, på den måten kan dere få maks ut av oppholdet deres. Det fikk i hvertfall vi, og mer fra reisen kommer snart :)

Ingen kommentarer: