fredag 20. oktober 2017

Ting skjer


Av og til må jeg bare ta av meg hatten for foreldrepar der begge har en 8-16 jobb, for jeg forstår ikke helt hvordan vi hadde fått den kabalen til å gå opp her hjemme. Barna er syke, det er time hos øyeleger, tannleger og helsestasjonen. Det er tidlige treninger og barn som blir utslitte hvis dagen blir for lang. Det er FN-kafé i barnehagen og sosiale sammenkomster i klassen til Teo på ettermiddagen. Ting skjer. Ofte hver eneste uke - og jeg tror ikke en eventuell arbeidsgiver hadde blitt fornøyd hvis jeg hadde reist så mye fra jobb i kjernetiden som jeg da hadde vært nødt til. 

Jeg har en jobb som må gjøres jeg også, og noen ganger stresser det meg at jeg må avbryte arbeid og legge det bort når jeg er i en god flow på dagtid, fordi jeg da for eksempel må reise til tannlegen med Teo. Samtidig så går det jo fint, for den eneste konsekvensen det får er at jeg må ta igjen arbeidet senere på dagen. Gjerne da på kveldstid når barna er lagt - og da nyter jeg å jobbe fra sofaen. Jeg føler meg faktisk mer kreativ på kvelden!

Jeg vet at mange ønsker og trenger mer struktur i sin hverdag enn hva jeg tilsynelatende har, og det forstår jeg, men jeg trives med å styre dagene mine selv. Nå er jeg kanskje mer strukturert enn hva mange andre er også. I tillegg er jeg god på å multitaske. Jeg kan gjøre mye av jobben min mens jeg gjør mine daglige gjøremål, og får gjort mye hvis jeg har noen minutter her og noen minutter der til rådighet. Ved å se mulighetene på den måten, får jeg en frihet jeg setter stor pris på i retur, slik at trening og husarbeid for eksempel kan gjøres på dagtid mens barna er på skolen og i barnehagen. Jeg får i tillegg mye tid til meg selv, noe jeg er helt avhengig av. Når jeg får tid til å ta vare på meg selv er jeg en så mye bedre mamma og kone også. 

Det viktigste man kan gjøre for seg selv er å finne en jobb og en hverdag man trives med. Jeg blir syk av stress, så for meg er det helt avgjørende å ha en arbeidshverdag som ikke stresser meg. Tro meg, med et eget firma og tre barn så opplever jeg også å bli stressa, men ikke daglig. Stress er ikke en dagligdags greie for meg, der dagen starter med dårlig tid og unger som trasser rett og slett fordi de ikke henger med på lasset. Been there done that - og det var ikke noe for meg! Jeg føler meg derfor veldig heldig som har funnet min "greie", og jeg tar overhodet ikke lett på det. Jobben min betyr så enormt mye for meg. Jeg har den med meg i hjertet og kjenner på en daglig takknemlighet for at jeg fikk denne muligheten! En mulighet til å fungere i arbeidslivet, men samtidig ta hensyn til kroppens behov uten dårlig samvittighet. Det føles på mange måter veldig sårbart. 

Apropos jobb.. Jeg skal videre i et møte, så nå må jeg kaste meg rundt. Ønsker dere en fortsatt deilig dag. Det er FRIYAY, og det betyr familiekos! ❤

Ingen kommentarer: